понедељак, 19. јануар 2015.

Закон територије


Нема тог народа на свијету , био он дивље племе или цивилизован народ, који са тугом и болом у срцу не би констатовао да му је земља у великој опасности, када је суочена са најездом странаца. Сви свјетски народи, од историјских почетака до данас, увјек су бранили своју отаџбину. Историја свих народа, па тако и нашег, пуна је битака за одбрану своје земље. Да ли је онда ненормално или болесно, што румунска омладина брани своју земљу, којој пријети опасност? Или би било ненормално када је не бисмо бранили, иако видимо да је угрожена? Ми сматрамо да би било ненормално када је не бисмо бранили, тачније, када не бисмо урадили оно што су сви народи током своје историје чињели. Било би ненормално и болесно да смо заузели супротан цијелом свијету и цијелој историји.
Питам се, због чега су се сви народи борили, сада се боре и увјек ће се борит' за одбрану своје земље? Земља је основ егизстенације једнога народа. Народ, као и дрво, има своје корјене дубоко у земљи, одакле црпи храну и живот. Не постоји народ који може да живи без земље, као што не постоји дрво, које може да виси у ваздуху. Народ, који нема своју земљу не може да преживи, уколико се не насели на земљу другог народа – исцрпљујућ'његова средства за живот.
На овом свијету постоје Богом дани закони, који уређују живот свих народа. Један од њих је закон територије. Бог је сваком народу дао одређену територију да на њој живи, ради и створи своју власититу културу.
Јеврејски проблем у Румунији, као и другдје, је у томе што Јевреји крше тај природни закон територије. Они су уљези на нашој територији. Они су пријеступници и не можемо ми, румунски народ, да сносимо посљедице њиховога пријеступа. Елементарна логика нам говори да пријеступник мора сам да сноси посљедице свог пријеступа. Да ли ће због тога морат'да пати? Нека пати! Сви пријеступници пате. Нико не може да ми каже да ја треба да умпрем због пријеступа, који су други почињели.
Дакле, јеврејски проблем није резултат „расне нетрпјељивости“. Он је резултат пријеступа, који су почињели Јевреји против закона и природног поретка у коме живе сви народи свијета.
Које је рјешење овога проблема?
Сљедеће: поново враћање пријеступника у универзални природни поредак и њихово поштовање природних законитости.
Али и земљаски закони такође забрањују јеврејску најезду. Члан 3 румунског Устава каже: „Територију Румуније не може да колонизује народ страног поријекла.“
Шта подразумјева чињеница насељавања два милиона Јевреја на румунској територији, ако не колонизацију?

Али, та територија је неотуђиво и неповриједиво власништво румунског народа. И као што је неко записао, не само након 50 или 100 година, већ и након хиљаду година, ми ћемо полагат' право на ту земљу, као што смо поново освојили Трансилванију након 1000 година мађарске окупације.

Корнелије З. Кодреану (Мојим легионарима) 

Нема коментара:

Постави коментар